Zdena Studenková patrí desiatky rokov k našim najúspešnejším herečkám, pričom má na konte účinkovanie v mnohých filmoch, seriáloch a cudzie jej rozhodne nie je ani divadlo. Mnohí jej kolegovia či fanúšikovia však dobre vedia, že je vychýrenou kuchárkou a pri sporáku sa obracia každý deň.

Zdena Studenková pričuchla ku kulinárskemu umeniu už v útlom veku, kým jej prvým výtvorom bola bublania, ktorú upiekla ako 9-ročná školáčka. Dnes má na konte tri kuchárske knihy, pričom posledná publikácia s názvom Aj varenie je umenie sa dostala na svetlo sveta v roku 2022.

Mnohí fanúšikovia sú presvedčení, že 69-ročná umelkyňa sa stravuje prísne a dopraje si iba zeleninu. Opak je však pravdou! “Sú presvedčení, že mojím obedom je jeden šalátový list a sladkosti poznám len z rozprávania alebo obrázkových časopisov. Moje heslo je – Cvičím, aby som mohla jesť!“ povedala nedávno v rozhovore pre Denník SME. Z jej najnovšej knihy vám ponúkame skvelú chuťovku v podobe zapekanej cukety, ktorú ukuchtíte za pár minút a bez námahy.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zapekaná cuketa podľa Zdeny Studenkovej:

Ingrediencie:

  • 3 cukety
  • 1 – 2 ks syra Bambino
  • 4 – 5 čerstvých rajčín alebo 1 konzerva
  • 100 g syra Eidam
  • 1 kúsok škorice
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ
  • vegeta
  • petržlenová vňať alebo iné čerstvé bylinky

Postup: Cukety umyjeme, rozkrojíme po dĺžke na polovičku a následne vydlabeme dužinu. Cuketové lodičky vložíme do vymastenej zapekacej misy. Osolíme ich a posypeme vegetou. Na dno natrieme Bambino. Na oleji si podusíme nakrájaný cesnak, paradajky s trochou škorice a pridáme vydlabanú dužinu z cukety. Dochutíme bylinkami a cuketové lodičky naplníme plnkou. Vrch posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť. Dobrú chuť!

Zdroj: SME, Aj varenie je umenie  |  Foto: FB/Teleráno, Depositphotos, TV Markíza