Z Košického národného divadla prišla pred niekoľkými hodinami zarmucujúca správa. Vo veku nedožitých 90 rokov odišla na večný odpočinok jedna z najväčších hviezd košického baletu, dlhoročná tanečná sólistka a aj pedagogička. Za sebou zanechala množstvo krásnych postáv.

Vo veku 89 rokov odišla na večný odpočinok baletka Alice Hoppeová. Smutnú správu prinieslo Národné divadlo Košice: “S hlbokým zármutkom prijalo Národné divadlo Košice správu o úmrtí jednej z najväčších hviezd v histórii košického baletu, dlhoročnej sólistky baletu a vynikajúcej tanečnej pedagogičky, pani Alice Hoppeovej,” uviedlo.

Umelkyňa pritom začala s baletom ako maličká. Keď ako dvojročná vypadla z okna a zlomila si nohu, lekári jej odporučili cvičenie, a tak skončila prihlásená práve na balete. Do Košíc prišla ako 17-ročná a od roku 1950 pôsobila v Národnom divadle Košice. Zo začiatočníčky sa čoskoro vypracovala na sólistku a stvárnila krásne postavy v približne 50 baletných inscenáciách.

Za všetky možno spomenúť role v Spiacej krásavici, Labuťom jazere či Rytierskej Balade. Po ukončení aktívnej kariéry vo veku 42 rokov odovzdala svoje skúsenosti ako trénerka a založila si vlastnú súkromnú baletnú školu. Za zásluhy získala viacero ocenení, napríklad aj Cenu mesta Košice v roku 2018. Ruský hokej zarmútila správa o úmrtí len 14-ročného športovca, ktorý skolaboval na tréningu.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj | Foto: FB/Národné divadlo Košice