Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa oficiálne začali, pričom tisícky slovenských fanúšikov dúfajú, že sa našim chlapcom podarí bojovať s nepriazňou osudu, ktorá národný tím sprevádza už niekoľko rokov. V našej krajine totiž neexistuje snáď žiadny Slovák, ktorý by nechcel vidieť našich hráčov na stupni víťazov!

V poradí 86. majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa začali 12. mája a vyvrcholia 28. mája. Šestnásť tímov, vrátane toho slovenského, zabojuje o medaily vo fínskom Tampere a lotyšškej Rige. Náš národný tím má za sebou tri zápasy s výhrou nad Lotyšskom, no inkasovali sme dve prehry s Českom a Kanadou.

Práve počas zápasu s Kanadou kamera zachytila útočníka Libora Hudáčka, ako na striedačke ,,niečo“ čuchá. Nečakaný záber zaujal mnohých fanúšikov, ktorí boli zvedaví, o čo ide. V skutočnosti tento trik využívajú mnohí hokejisti. Spravidla si privoňajú k vrecúšku, pokrčia nosom a následne ich strasie. Je zrejmé, že nejde o príjemnú vôňu.

Ukázalo sa, že ide o čpavkovú amónnu soľ, v zahraničí nazývanú aj ,,smelling salts“. Ide o kombináciu alkoholu, amoniaku a zložiek, ktoré nie sú známe. Má ísť o látku, ktorá zapácha, no športovca má nabudiť do hry. Spomínaný zápach má spustiť telesné funkcie, ktoré spôsobia väčšiu bdelosť. Je nutné upozorniť, že nejde o žiadny doping či nepovolený prostriedok a v hokejovom svete je celkom bežnou mentálnou podporou pre hráčov.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: tvnoviny.sk, Sports Illustrated  |  Foto: RTVS, FB/Hockey Slovakia