Pavla Ruska, exministra hospodárstva a bývalého šéfa Markízy, vo štvrtok predviedli na súd. Sudca mal rozhodnúť, či obvinený z objednávky vraždy svojej bývalej spoločníčky Sylvie Volzovej, bude stíhaný na slobode alebo ostane vo väzbe až do dátumu pojednávania. 

Pavol Rusko bol zadržaný a odvedený do cely predbežného zadržania na základe trestného oznámenia od najznámejšieho slovenského mafiána Mikuláša Černáka. Ten si momentálne už odpykáva doživotný trest za iné vraždy. Bývalý šéf banskobystrického podsvetia ho obvinil z objednania vraždy svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej .

V stredu večer však Pavol Rusko skončil v nemocnici, kvôli zhoršenému zdravotnému stavu. Stalo sa tak krátko po tom, čo prokuratúra oznámila, že sa rozhodla podať na súd návrh na jeho vzatie do väzby. No po sérií vyšetrení, sa krátko po polnoci, vrátil naspäť do cely.

Na Okresný súd Bratislava II v Ružinove ho sprevádzala početná policajná eskorta. Na otázky novinárov, či sa cíti vinný, neodpovedal. O vzatí do väzby sa rozhodovalo na neverejnom zasadnutí a novinári nemali prístup do budovy súdu.

Sudca nakoniec rozhodol, že Pavol Rusko poputuje do policajnej väzby aj z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov. Voči tomuto rozhodnutiu sa Rusko hneď odvolal. Rovnako postupoval aj Prokurátor, ktorý podal sťažnosť proti neuznaniu takzvanej útekovej väzby.

Ruskovi hrozí 20 rokov až doživotie. V tejto kauze z roku 1997 sú obvinený aj  Miloš Kaštan, Róbert Lališ (Kýbel) a Mikuláš Černák.

[poll id=”114″]

Zdroj: pravda.sk, cas.sk, tvnoviny.sk, dennikn.sk Foto: Twitter, Facebook