V krajinách po celom svete sa už dlhé roky vysiela obľúbená vedomostná šou Chcete byť milionárom, ktorá sa tešila veľkej popularite aj na Slovensku. Na Markíze ňou v rokoch 2000 až 2006 sprevádzal moderátor Martin Nikodým, avšak zmenou stanice a hlavnej tváre začala upadať na popularite, v dôsledku čoho napokon z obrazoviek zmizla.

Pomoc publika, 50:50 či priateľ na telefóne! I na týchto žolíkov si aj po rokoch spomínajú diváci kvíz šou Milionár, ktorá ponúkala pre súťažiacich možnosť zarobiť si fantastické peniaze. Kým na Slovensku je už relácia dávno pasé, v USA sa teší veľkej popularite. Moderátor Jimmy Kimmel tu totiž okrem celebritných hostí, ktorí hrajú pre charitatívne účely, víta aj zdravotnícky personál.

Do kresla si tak okrem iných sadol aj terapeut J.D. Barton, ktorý pohorel pre Slováka na absolútne bizarnej otázke. Za pol milióna dolárov mal odpovedať, v akom jazyku slovo “Yes” znamená “Áno”. Na výber mal štyri možnosti, a to češtinu, kórejčinu, arabčinu a portugalčinu.

Nakoľko však správnu odpoveď nepoznal, pričom poradiť mu nedokázal ani samotný moderátor, súťažiaci sa rozhodol hru ukončiť. “Je to veľká výhra a využijem ju naplno pre seba i svoju rodinu, nebudem riskovať,” povedal potom, čo si odniesol sume približne 200-tisíc eur. Potom, čo však zo súťaže odstúpil, si predsa len tipol odpoveď A, ktorá bola napokon správna.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: ABC, YouTube