Dánsku sa podarilo v priebehu piatich rokov znížiť plytvanie potravinami o neuveriteľných 25 percent. Obchody a reštaurácie pristúpili k rozhodnutiam, ktoré sa ujali viac, než vôbec čakali.

Postupne sa Dáni rozhodli zmeniť situáciu s vyhadzovaním potravín, ktoré sú ešte vhodné na použitie. Ako prvé sa pripojili obchody, kde sa začali predávať potraviny pred ukončením spotreby za nižšie ceny. Následne sa pridali reštaurácie s ponukou lacnejšieho jedla, ktoré sa nestihlo predať počas dňa.

Obyvatelia Dánska sú z tohto riešenia priam nadšení a reštaurácie takmer nestíhajú držať krok s dopytom po „zbytkoch“. Toto riešenie by sa ujalo pravdepodobne v mnohých ďalších krajinách, vrátane tej našej, čo poviete?

Zdroj: Facebook | Foto: pexels.com