Je tomu len zopár hodín, čo Peter Sagan, najúspešnejší slovenský športovec, svetu prostredníctvom sociálnej siete Facebook oznámil informáciu o krachu svojho trojročného manželstva. Čo je však za tým?

Peter Sagan, ktorý momentálne zo všetkých síl bojuje o svoj šiesty zelený dres na prestížnych pretekoch Tour de France, prekvapil v nočných hodinách celý svet. Prostredníctvom sociálnej siete Facebook mal fanúšikom oznámiť zdrvujúcu správu o nečakanom rozvode s manželkou Katarínou, s ktorou sú zosobášení tri roky.

“Po dlhom a dôkladnom rozhovore sme s Katkou dospeli k záveru, že by bolo oveľa lepšie, ak by sme ako pár skončili. Cítime, že by sme mali pokračovať v našich životoch ako dobrí priatelia a obaja súhlasíme, že je to správne rozhodnutie,” znejú prvé slová vo verejnom vyhlásení.

13. júla zverejnila manželka obdivovaného cyklistu prostredníctvom sociálnej siete Instagram rozkošnú snímku ich spoločného syna Marlona, ktorý v televízii sleduje výkon svojho otecka na tohtoročnej Tour de France. V tých momentoch ešte nikto nepochyboval, že v rodine trojnásobného majstra sveta je všetko v poriadku a rozvod ani škrípanie vo vzťahu im rozhodne nehrozí.

“Naším spoločným zameraním teraz bude Marlon. Budeme robiť všetko pre to, aby sme mu poskytli starostlivé prostredie pre jeho výchovu a budeme oddanými a milujúcimi rodičmi, ktorých potrebuje,” znejú ďalšie slová vo vyjadrení cyklistu.

Ako sa však zdá, fanúšikovia i médiá z celého sveta sú na pochybách, či status o rozpade manželstva vyšiel skutočne z rúk Petra Sagana. 28-ročný Žilinčan totiž najskôr zdieľal slová o náročnej horskej etape, pričom o tri hodiny neskôr mal oznámiť krach svojho vzťahu. Fanúšikovia taktiež považujú za absolútne neprofesionálne či podozrivé, že by s obdobnou informáciou vyrukoval priamo počas súťaže, pričom dlhšie statusy uverejňuje ako v angličtivne, tak aj vo svojom rodnom jazyku.

Či už ide o konšpiračné teórie alebo zbožné prianie celého sveta, mnohí nepochybujú, že účet športovca, ktorý status na Facebooku publikoval, ako i jeho manželky Kataríny, ktorá ho mala zdieľať, bol napadnutý hackermi. Totožná správa sa totiž neobjavila ani na ich oficiálnych účtoch na Twitteri či Instagrame, kde má Peter taktiež približne milión fanúšikov. Kde je teda pravda?

K nepochopiteľnému statusu sa vyjadrilo i množstvo fanúšikov hviezdneho páru

Jolana: Mne sa to zdá nemiestne, veď uprostred Tdf by mal čas na takéto niečo, keď má plno starostí, čo sa týka pretekov.? Chce mu niekto tohto roku uškodiť týmto spôsobom? Komu zasa vadí, že je na najlepšej ceste získať zelený dres?

Oliver: Čistý fake, ako profil športovec by si v živote nedovolil dať takéto vyhlásenie počas takých pretekov ako je TdF. Rozoberať osobný život. Jednoducho blbosť a bulvár z toho ťaží 😀 proste na grc. A hlavne pri takýchto pretekoch nemá na to čas dávať takéto zásadne a dôležité rozhodnutia cez za*raný fb. Každému inteligentnemu človeku to dôjde. 😀 a hlavne na takéto veci počas TdF nemá určite čas  😀

Dorota: Peťo je príliš veľký bojovník, aby sa len tak vzdal a Katka príliš super baba, aby sa vôbec musel vzdávať 😉 a ak je to pravda, tak ja zjem kefu…

Naďa: To je blbosť. Nenabúral niekto konto? Prečo je to len v angličtine??? Vždy je tu druhá časť príspevku po slovensky.. Teraz nie

Danica: Neverím už len preto, že by sa to určite neriešilo v strede Tour.

Foto: Instagram, Facebook | Zdroj: Facebook