Situácia v slovenskej spoločnosti sa čím ďalej, tým viac vyhrocuje a najvyšší štátni predstavitelia si zodpovednosť za smrť dvoch mladých ľudí prehadzujú ako horúci zemiak. Zložitej situácii nepomáhajú ani nezhody medzi premiérom republiky Róbertom Ficom a hlavou štátu Andrejom Kiskom, ktorí na seba v týchto dňoch nenájdu ani jedno dobré slovo. Obvinení z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho skoro manželky každým dňom pribúda a tento raz sa tomu nevyhol ani samotný prezident.

Facebookovská stránka “Nedôverujem prezidentovi Kiskovi” totiž včera zverejnila komentár Mudr. Petra Liptáka, ktorý nechápe, prečo sa verejnosť a médiá viac nezameriavajú na prezidenta Kisku. Podľa neho je práve on tým, ktorému vražda Kuciaka najviac hrá do karát a vyslovuje podozrenie, že novinárova vražda nie je “slovenskou” vraždou.

“Kiska si mastí brucho blahom!”

Je pravda, že hlava štátu sa poslednou dobou veľmi často vyjadrovala v zmysle, že Slovensko je mafiánskym štátom, čo si všimol aj Lipták, ktorý tvrdí, že Kiska veľmi dlho pracoval na tom, aby tento fakt v hlavách ľudí zarezonoval – Sorošovcov dokonca nazýva ako “Kiskove kone”. Situácia medzi obyvateľmi Slovenskej republiky je poriadne napätá, a tak je na mieste aj úvaha o tom, čo sa stane v prípade, ak dôjde k predčasným voľbám. Scenár podľa Kiskovho kritika je viac než jasný – pre neschopnosť našich politikov k zloženiu vlády pravdepodobne nedôjde, čo znamená nástup úradníckej vlády. “Kiska si mastí brucho blahom. Slovenská tragédia sa začala!” znejú ostré slová, ktoré sa šíria internetom rýchlosťou blesku, veď vláda riadená “odborníkmi” spôsobí, že prezident bude mať voľné ruky a nastane všetko to, čo Róbert Fico v rámci jednotného postupu V4 zásadne odmieta – uvoľnenie migrácie, Instanbulský dohovor, Dublin IV, atď.

Obvinenia, o ktorých sa v komentári neznámeho lekára píše, sú veľmi závažné. Z jeho pohľadu išlo totiž v prípade dvojnásobnej vraždy, ktorá otriasla nielen našou krajinou, o vopred premyslený čin s jasným cieľom. Mladý novinár má v celom tomto nešťastnom prípade vystupovať ako “sakrálna obeť”, rovnako ako aj jeho snúbenica, ktorú v osudný deň zavraždili spolu s ním.

Celý text obviňujúci prezidenta Kisku si môžete prečítať —TU—

Zdroj/Foto: Facebook