Nechutný prípad ohľadom lekára z Bratislavy otriasol celým Slovenskom. Pani Mária mu za pár dní liečby vycálovala 300 eur za roztok a navyše napokon skončila bez prsta na nohe!

Prípad slovenského lekára z Bratislavy sa len tak nevidí. Pani Mária vo februári nepekne zakopla nohou, a tak sa jej zať Marek vybral so svokrou s cukrovkou na pohotovosť na Antolskú. Pani v nemocnici síce ošetrili, no následne ju poslali za doktorom Augustínom Š. zo strediska Bebravská v Podunajských Biskupiciach. Tu sa začali diať veľmi zvláštne veci.

“Doktor Š. si vypýtal od pacientky 150 eur, o čom nevydal žiaden daňový doklad. Pacientke začal zároveň dávať fyziologický roztok,“ prezradil zať pre Plusku. O tri dni sa situácia zopakovala a pani Mária prišla za doktorom s dcérou, keď si opäť vypýtal 150 eur a schoval ich do zásuvky v stole. Nešťastná pani nevedela, ako ďalej, keďže ďalšie peniaze nazvyš nemala. Keď do strediska dorazil nahnevaný zať, došlo ku konfliktu: “Žiadal som od doktora, aby mi vystavil daňový doklad o zaplatenej čiastke 300 eur, na čo mi odpovedal, že on nie je oprávnený vystaviť mi taký doklad. Povedal som mu, že ak mi ho nevydá, budem nútený volať políciu, čo som aj urobil,“ prezrádza Marek.

Keď dorazil pred ambulanciu spolu s políciou, videl, ako sestrička uteká k svojmu autu a hneď za ňou aj lekár. Podľa slov zaťa mal mať doktor lesklé oči ako po požití alkoholu. Čo je ešte horšie, pani Mária musela napokon po návšteve ďalšieho lekára absolvovať operáciu, pri ktorej jej prst odrezali. Rodina si myslí, že ak by lekár konal tak, ako mal, mohla sa radikálnemu zákroku vyhnúť. Stále navyše existuje riziko, že nohu pani Márie budú musieť rezať aj vyššie. Prípad v súčasnosti prešetruje Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ako aj Bratislavský samosprávny kraj a na doktora, ktorý aktuálne nedvíha telefóny, bolo podané trestné oznámenie. Hovorkyňa Všeobecnej zdravotnej poisťovne na záver uviedla, že v prípade fyziologického roztoku (chlorid sodný) dopláca obvykle pacient len niekoľko centov.

Pani Mária zaplatila 300 eur za párcentový roztok, napokon jej odrezali prst

Zdroj: pluska.sk │ Foto: Pexels, Pixabay