K masívnemu požiaru rodinného domu došlo siedmeho septembra v čase, keď sa v ňom nachádzala celá rodina aj s deťmi. Oheň zachvátil príbytok v takom rozsahu, že sa incident skončil veľkou tragédiou.

Masívny požiar zachvátil rodinný dom na Endeavor Hills v austrálskom Melbourne. Siedmeho septembra okolo desiatej večer už deti ležali v posteli, keď ich mama zacítila dym, a tak sa išla pozrieť, čo sa deje. V momente, kedy zistila, že v dome je obrovský oheň, ktorý siahal až do výšky 20 metrov, vzala svojho 4-ročnného synčeka Waytta do náručia a utekala s ním von.

V dome žil aj 71-ročný starý otec chorý na rakovinu, ktorý podľa informácii AuNews utekal spolu so 7-ročnou vnučkou Kristinou. Pri vchodových dverách ale zistil, že dievčatko ho nenasledovalo, a tak sa okamžite vrátil do plameňov po ňu a Kristinu vyniesol až k dverám. Napokon jej prikázal, aby utekala von, hoci sám sa zachrániť nestihol, nakoľko ho zrejme začal dusiť hustý dym.

Záchranné zložky našli telo muža v troskách domu bez známok života, pričom jeho posledným činom bola odvážna záchrana milovanej vnučky. Polícia momentálne vyšetruje príčinu ničivého požiaru, no predpokladá, že sa v kozube vznietili sadze, od ktorých sa chytil horľavý predmet v blízkom okolí. Susedia a známi už zriadili na známej stránke GoFundMe účet na podporu rodiny, ktorá prišla okrem starého otca aj o všetok majetok vrátane domu. Chcú sa postarať aj o náklady na pohreb a finančne pomôcť zarmútenej rodine.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Instagram HITKY_SK plný pikošiek! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: au.news.yahoo.com │ Foto: Twitter, Pixabay