Autonehody, v ktorých figurujú aj deti, stále neprestávajú. Po tragédií v Nitre došlo k zrážke autobusu plného detských pasažierov aj v Prahe. Polícia potvrdila, že aktuálne evidujú 18 zranených, väčšinou maloletých.

Len nedávno otriasla Slovenskom tragická autonehoda pri Nitre, v dôsledku ktorej zahynulo 12 ľudí, medzi nimi aj 5 neplnoletých. V stredu krátko po deviatej došlo podľa informácií Blesku k zrážke autobusu plného detí aj v susedných Čechách. V Prahe na križovatke ulíc Jarníkovej a Roztylskej sa pritom zrazili dve vozidlá.

Podľa kamerových záznamov mal autobus mestskej hromadnej dopravy naraziť zozadu do druhého. V jednom z nich sa mali nachádzať malí škôlkari, pričom desiatky detí skončili v nemocnici: “Na mieste je podľa záchranárov väčší počet zranených, zhruba 18, väčšina z nich sú práve deti. Po prvotnom ošetrení a zaistení na mieste smerujú pacienti so stredne vážnymi zraneniami v sanitkách do nemocníc,” uviedla hovorkyňa pražských záchranárov Jana Poštová.

Na miesto nehody dorazili okrem lekárov aj inšpektor, tri záchranárske posádky, vrtuľník, špeciálny voz Atego, ako aj evakuačný autobus. K cestujúcim privolali psychológa pražských hasičov a deti, ktoré neboli zranené, boli presunuté do najbližšej jedálne, kde sa im venujú policajti, zdravotníci aj učiteľky. Polícia naďalej zisťuje príčinu nehody a na križovatke pretrvávajú dopravné obmedzenia.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Instagram HITKY_SK plný pikošiek! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: blesk.cz │ Foto: Twitter/Policie ČR