V ťažkých časoch môžu verejnosti pomáhať nielen koaliční partneri, ale aj opoziční poslanci. Zrejme si to uvedomil aj Robert Fico, ktorý sa rozhodol zaregovať na výzvu zo strany zdravotníkov. Svojim činom sa následne pochválil na sociálnej sieti, čo vyvolalo okamžitú reakciu strany OĽaNO.

Bývalý premiér a predseda strany Smer-SD uviedol, že ho o pomoc požiadali zdravotníci z Ružinova, ktorí sa nachádzajú v prvej línií. Tentokrát však nešlo o ochranné rúška či obleky, ale pitný režim. ,,Spolu s poslancami NR SR sme v priebehu pár hodín zabezpečili dodávku mierálok pre hrdinky a hrdinov dnešných dní,“ napísal Fico k videu, kde politici so zamestnancami nemocnice vykladajú množstvo minerálnych vôd.

Na margo konania poslancov opozičnej strany si neodpustil pár štipľavých slov poslanec zo strany OĽaNO Andrej Stančík. V úvode svojho vyjadrenia priznal, že nevie, či sa má smiať alebo plakať. ,,Títo “hrdinovia“ cez svojich ľudí rozkradli desiatky miliónov eur a zo zdravotnítva si spravili dojnú kravu. Len vďaka nim chýba našim nemocniciam vybavenie a personál. Len vďaka nim na Slovensku zbytočne zomierajú ľudia, kvôli nedostatočnej zdravotnej pomoci. A títo istí ľudia sa tvária, ako im neskutočne na našich lekároch a sestričkách záleží. Kúpou minerálok. Vrchol cynizmu,“ napísal na sociálnej sieti nahnevaný Stančík.

Rovnaký názor zrejme zdieľa aj premiér, ktorý v najnovšej markizáckej relácií Na Telo iba neveriacky krútil hlavou. Dokonca sa k celej veci ani nechcel vyjadrovať, aby nestrácal drahocenný čas. ,,Koľko minul? 50 eur?“ sklamane sa spýtal redaktora Michala Kovačiča, ktorý si nedovolil odpovedať.

Pomoc pre zdravotníkov

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Instagram HITKY_SK plný pikošiek! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj | Video: Facebook/Robert Fico  |  Foto: Facebook/Robert Fico, YouTube/SME