Koaliční partneri nemajú rozhodne jasno v závažných témach poskytnutých aj širokej verejnosti. Kým prvý hlási jednu informáciu, druhý je zásadne proti. Tentokrát sa za opozičný názor postavila Veronika Remišová z koalície!

Azda žiadny Slovák si nevie predstaviť myšlienku priepustky prostredníctvom SMS správy, o ktorej návrhu informoval Marek Krajčí pred rokovaním vlády. Jednať by sa malo o systém, ktorý by vyžadoval nielen maximálne technické zabezpečenie, ale aj veľké množstvo ľudských zdrojov, ktoré by na základe osobných rozhodnutí tieto SMS povolenia vydávali. Koaliční partneri sa však pred vyjadrením tejto prevratnej novinky po vzore z Grécka nedohodli a v parlamente opäť nastal efekt konfliktu. Veronika Remišová verejne hlási odpor a zavedenie SMS potvrdení nepodporuje.

“Nepokladám za správne, aby sme hneď prechádzali na najradikálnejšie návrhy, hoci sme nevyčerpali iné opatrenia, ako napríklad osvetová informačná kampaň pre občanov. Okrem toho, celý systém kontroly občanov cez povolenia sms správou je potemkinova dedina, navyše nevymožiteľná. Je zákonná povinnosť vlastniť mobil? Nie je, každý chytrák sa takto vyhovorí. Čo to zmení? Nič. Idem k starým rodičom? Áno, nevládzu, nesiem im nákup. Rozčuľovať občanov takýmito nápadmi v napätej situácii je zbytočné a neefektívne, skôr treba zavádzať konštruktívne návrhy, ako napríklad respirátor zdarma pre starších a zraniteľných,” vyjadruje presvedčenie Veronika Remišová.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: FB/Veronika Remišová | Foto: IG/marek_krajci_nrsr, veronika.remisova