Postupom času je zrejmé, že Igor Matovič mení svoje vyjadrenia tak, ako mu to v danej chvíli vyhovuje. Doplatiť na to však môže predovšetkým on sám, keďže šíri klamlivé informácie, ktoré sa nezhodujú s vyhláseniami jeho vlastného ministerstva.

Je to iba pár hodín, čo Igor Matovič obhajoval očkovaciu lotériu, ktorej je autorom. Je presvedčený, že ide o efektívne minuté peniaze, keďže zaočkovaní ľudia sa nedostanú do nemocnice kvôli nakazeniu, vďaka čomu sa ušetria stámilióny eur. ,,Lotéria nikdy nebola ohlásená ako prostriedok na zvýšenie zaočkovanosti. Lotéria bola ohlásená ako prostriedok na odmenu zaočkovaných,“ vyhlásil politik pred rokovaním vlády.

Vzhľadom na jeho nedávne vyjadrenie by bolo určite vhodné, aby si pozrel zverejnené informácie ministerstva financií, ktorému šéfuje. Stanovisko rezortu k očkovacej prémií a sprostredkovateľskému bonusu je totiž jasné. ,,Ide o podporné nástroje, aby sme motivovali čo najväčšie množstvo ľudí k očkovaniu proti ochoreniu Covid-19. Veríme, že aj tento krok pomôže ochrániť životy a zdravie nás všetkých,“ uvádza sa na oficiálnej webovej stránke.

Rezort financií následne svoje stanovisko ešte doplnil. ,,Naše predpoklady, že finančná výhra môže byť dobrým nástrojom, ako motivovať ľudí k očkovaniu, potvrdzuje aj zverejnený prieskum Slovenskej akadémie vied. Podľa neho by očkovacia prémia dokázala presvedčiť až 146-tisíc ľudí, ktorí váhali alebo sa neplánovali vôbec dať zaočkovať,“ dodalo.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: MF SR  |  Foto: RTVS, FB/Igor Matovic