Zo sveta športu dorazila opäť ďalšia smutná správa. Po dlhom boji s rakovinovým ochorením odišiel do športového neba československý hokejový reprezentant. 54-ročný tréner stihol pôsobiť v Čechách, na Slovensku, ale aj v Kazachstane.

Vo veku 54 rokov zomrel na následky rakoviny mozgu Ladislav Lubina. Bývalý československý hokejový reprezentant vydýchol naposledy podľa informácií českého portálu iDnes v noci na utorok. Správu potvrdil hovorca zväzu Zdeněk Zikmund.

Ladislav Lubina získal na ZOH v roku 1992 v Albertville bronz, pričom ďalšie tri bronzové medaily obdržal aj na majstrovstvách sveta. Počas svojej kariéry pôsobil český rodák v Dukle Jihlava aj v Třínci, pričom v ročníku 1990/1991 strelil 41 gólov, čím sa stal najlepším strelcom ligy. Celkovo v reprezentácií odohral 121 zápasov s 26 gólmi.

Napokon sa presadil ako tréner, pričom sa venoval hráčom v Pardubiciach, s ktorými získal v roku 2012 majstrovský titul, v Brne aj Slavii Praha. V sezóne 2017/2018 zakotvil aj na Slovensku, kde trénoval klub v Nových Zámkoch, no trénoval aj tím Pavlodar v Kazachstane. Len v pondelok pritom Slovensko zarmútila aj smrť bývalého slovenského reprezentanta (†55).

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<

Zdroj: idnes.cz │ Foto: FB/Športky.sk