Na parlamentnej pôde sa aktuálne vedú diskusie o štátnom rozpočte na rok 2022. Dá sa očakávať, že politici budú do éteru púšťať odvážne nápady, ktoré by mali ušetriť verejné financie. Prvým je nečakaný návrh Richarda Sulíka.

Minister hospodárstva v spojitosti s plánovaným rozpočtom na rok 2022 dúfa, že peniaze pre jednotlivé rezorty budú rozdelené férovo. ,,Dokonca mám takú nádej, že možno už nastal čas, že budeme robiť aj niektoré odvážnejšie rozhodnutia, napríklad, že zrušíme úrady práce,“ povedal politik po rokovaní vlády.

Richard Sulík je presvedčený, že v súčasnosti si stačí vyhľadať portál s pracovnými ponukami. ,,Nemyslím si, že musíme zamestnávať 2 000 alebo viac úradníkov, ktorí prácu sprostredkujú. To zvládne každý sám, kto prácu chce,“ vyhlásil šéf koaličnej strany SaS.

Mnohí nezamestnaní však môžu byť vo veku, kedy nie sú schopní dostatočne ovládať internet. Aj na toto má však minister hospodárstva odpoveď, ktorou je vytvorenie internetovej stanice namiesto úradov práce. Postačí už iba pár poradcov pri manipulovaní s počítačom. ,,Jeden počítač s pripojením na internet, to nie je nejaký veľký peniaz, alebo to môžu byť rovno počítače, ktoré ostanú po úradníkoch,“ dodal Sulík.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<

Zdroj: YT/HNtelevízia  |  Foto: FB/Obec Oravská Lesná, YT/HNtelevízia