Politici verili, že lockdown spojený so zákazom vychádzania vyrieši kritickú situáciu spojenú s pandémiou koronavírusu. Je však viac ako zrejmé, že súčasné opatrenia nie sú dostatočné, keďže počet pacientov neustále rastie, nehovoriac o obetiach ochorenia COVID-19.

Vláda v spolupráci s odborníkmi sa snažia nájsť riešenie, ako sprísniť opatrenia, keďže tvrdý lockdown údajne nepriniesol očakávané ovocie. Minister zdravotníctva Marek Krajčí dokonca navrhol vychádzanie z domu prostredníctvom SMS správy, kedy bude občan čakať na schválenie.

Premiér predpokladá, že v týchto dňoch sa môže objaviť niekoľko odvážnych nápadov, no niektoré z nich rozhodne nebudú zrealizované. Matovič si zároveň myslí, že nie je v silách polície ani armády, aby odkontrolovali pohyb všetkých Slovákov. Jedným dychom dodal, že zodpovednosť je na pleciach každého z nás.

Predseda strany OĽaNO je sklamaný, že opatrenia nedodržiavajú všetci, v dôsledku čoho sa nákaza stále šíri. ,,Všetko by mohlo byť otvorené, ale keď nie sme schopní dodržiavať opatrenia, o to horšie si žijeme,“ povedal nahnevane premiér, čím chcel naznačiť, že za aktuálnu situáciu môže hlavne nezodpovednosť občanov. O nových opatreniach rozhodne pandemická komisia, ktorá zasadá dnes (2. februára) a následne je naplánované rokovanie vlády.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: YT/HNtelevízia  |  Foto: YT/Igor Matovič, Denník N, FB/Igor Matovic